De landen met de lekkerste wijn

Een goed glas wijn is natuurlijk lekker bij een lekkere maaltijd, een gezellige avond met vrienden of familie, een rustig avondje alleen met lekkere muziek op de achtergrond en in nog veel meer situaties. Er bestaan veel verschillende soorten wijnen en deze soorten komen uit verschillende landen. Wat zijn nou eigenlijk de beste wijnlanden?

wijntripje reisverzekering

Een wijntripje

Landen met heerlijk eten en goede wijnen hoeven niet ver weg te zijn. Denk bijvoorbeeld aan Frankrijk, Italië en Spanje. Wanneer je met vrienden op vakantie gaat om lekker wijnproeverijen af te gaan, is dat zeer gemakkelijk te doen. Wanneer je je een ruime auto hebt om lekkere soorten mee terug naar huis te nemen én een goede reisverzekering  hebt, ben je klaar om te gaan!

De Verenigde Staten

90% van de wijnen vanuit Amerika is afkomstig uit California. In deze staat vind je wereld’s grootste wijn producten: Gallo. De druiven die het meest worden gebruikt zijn de volgende: Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Pinoit Noir, Zinfandel en Sauvignon Blanc. De Verenigde Staten heeft een ideaal klimaat en een goed zon. Deze elementen zorgen voor smakelijke wijnen die een fuitige afdronk hebben.

Zuid Afrika

Zuid Afrika is niet alleen een prachtig land, maar heeft ook prachtige wijnen. Vanwege het klimaat liggen de meeste wijngaarden dicht bij de kust in de buurt. Om die reden vind je ook geen wijnproeverijen die zich verder dan 100 kilometer van de kust bevinden. In plaatsen als Stellenbosch, Paar en Franschhoek staat wijn centraal. Je kunt er heerlijk wijn proeven terwijl je een prachtig uitzicht hebt.

Australië

Australië ligt niet om de hoek en is een groot land. Alle bekende internationale druiven worden geteeld in Australië. Het bijzonde is dat deze een verschillende status hebben van drie kwaliteitsgroepen “premium”, “non-premium” en “multipurpose”. De Shiraz is de belangrijkste druif in Australie. Wanneer je dit land wil bezoekne, kun je een prachtige route afleggen langs de kust en hier en daar een wijnproeverij bezoeken. Als je regelmatig gaat rijzen om een goed gaasje genot te drinken, zorg er dan wel voor dat je een goede doorlopende reisverzekering hebt.

 

Wijntips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *