De meest gegeten pizza’s in Nederland

Pizza is een veel gegeten gerecht in Nederland. Gemiddeld eet je in je leven 731 pizza’s dat staat gelijk aan 5847 pizza punten. Dat is super veel! Maar wat zijn nou de populairste pizza’s? Waar kan je lekker pizza gaan eten? En welke saus past er het beste bij? Daar kom je nu achter!

De populairste pizza’s

1 pepperoni

De populairste pizza is de pizza pepperoni. Het is een pizza met de basisingrediënten met pepperoni, ui en champignons erop. Pepperoni is een soort salami. Het is een combinatie van varkensvlees en rundvlees. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat pepperoni geen Italiaanse worst is. Het wordt vooral in de Verenigde Staten en in Nederland gebruikt op pizza’s.

2 Margherita

Het is verbazend dat de pizza margherita niet op nummer 1 staat. De pizza margherita is wel een typische Italiaanse pizza. De pizza is vernoemd naar de Italiaanse koningin Marharetha. De maker van de pizza zorgde dat de koningin gecharmeerd was van de pizza, door de kleuren van de Italiaanse vlag te gebruiken. Groen voor de basilicum, wit voor de kaas en rood voor de tomatensaus. De pizza is makkelijk om te maken en heel lekker om te eten.

3 Hawaii

Op de derde plek komt de pizza Hawaii. De pizza Hawaii bevat de basisingrediënten van een pizza, ham en ananas. Er was een grote discussie over de ananas of die wel echt op de pizza hoort. De pizza is nog niet zo oud en is bedacht in de jaren zestig van de twintigste eeuw. De makers waren geïnspireerd door de Chinese maaltijden waar de zoete en zure smaken gecombineerd worden. Uiteindelijk sloeg het experiment aan en staat de pizza standaard op de menukaart van pizzeria’s.

Wat erbij?

Natuurlijk kan je ook nog andere dingen bij je pizza eten. Het is bijvoorbeeld lekker om knoflooksaus op je pizza te doen. Als je toch van iets gezondst houdt is een salade perfect voor jou. Zorg ervoor dat je de salade niet te groot maakt. Met een pizza zit je al snel vol en je wilt natuurlijk geen eten weggooien.

Pizza eten

Als je uit eten wilt gaan dan is een Italiaans restaurant altijd wel populair. Zo is Woodstone Pizza een voorbeeld daarvan, het is een restaurant in Almere. Naast pizza’s kan je er ook andere Italiaanse specialiteiten eten zoals pasta.

arlette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *