De voor- en nadelen van wijn voor je tanden

Veel bronnen berichten dat het drinken van één of twee glazen wijn per dag gezond is. Klopt het wel helemaal? En is het onderzoek wel compleet? Is het wel zo gezond en goed voor de tanden en het gebit? Of is het goed voor het gebit en niet gezond voor de rest van het lichaam? Het is belangrijk om hier natuurlijk naar te kijken. Het moet in zijn geheel goed zijn voor het lichaam. Laten we kijken wat wijn doet met de tanden.

De goede effecten van wijn

Er zijn verschillende voordelen toegeschreven aan het drinken van een rode wijn. Zo heeft het een goed effect op de bloedsuikerwaarden en helpt het diabetici hiermee. Het helpt ook om hart- en vaatproblemen tegen te gaan waardoor mensen veel ouder worden. De andere goede effecten zijn het beschermen tegen longkanker en borstkanker. Het beschermt ook de lever en bevorderd de doorbloeding. Het verhoogt daarnaast ook de weerstand. Het is belangrijk om te weten dat de positieve effecten alleen werken bij een matig gebruik van rode wijn. Het geldt dus niet bij een witte wijn of wanneer men veel rode wijn drinkt.

De nadelige effecten van wijn

Het drinken van wijn is goed tegen veel kwalen. Er zijn wel een paar nadelen. Zo is de kans op mondkanker hoger als er meer dan twee glazen wijn gedronken worden. Het kan ook zorgen voor een hogere bloeddruk. De rode wijn zorgt daarnaast voor een verkleuring van de tanden.

Drink met mate

Het is belangrijk om niet teveel te drinken. Een glas per dag zorgt voor een positief effect. Het is belangrijk om niet teveel te drinken waardoor er negatieve gevolgen zijn. De verkleuring van de tanden is niet mooi. Een hogere bloeddruk is daarnaast ook niet gezond. Het is belangrijk om niet meer dan een glas wijn per dag te nemen. Ook de Tandarts Vlaardingen is het hiermee eens. Teveel wijn kan voor de mond een averechts effect hebben. Het is daarom belangrijk om het in de hand te houden.

Periodieke controles

Naast het drinken van een glas rode wijn van tijd tot tijd is het goed om de periodieke controles bij de tandarts niet te vergeten. Iedere zes maanden is het goed om naar de tandarts te gaan voor een controle. De tandarts kan overtollig tandsteen verwijderen en daarnaast ook tijdig ingrijpen om erger te voorkomen.

Drink de juiste wijn

Het is prettig om de juiste rode wijn te drinken. Het is natuurlijk prettig om een wijn te drinken welke lekker is. Het drinken van rode wijn is goed voor de tanden. Tenminste wanneer er niet teveel gedronken wordt. Kies voor een heerlijke wijn waar je volop van kunt genieten. Een rode wijn welke past bij het eten of juist heerlijk is om ‘s avonds te drinken voordat je gaat slapen. Het is goed om er ook wat nootjes of een stukje kaas bij te nemen. Natuurlijk is het verstandig om niet iedere avond te vullen met wijn en wat lekkers. De weegschaal zal het waarderen.

arlette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *