De wijnreis van je leven!

Als Zuid-Afrika ergens om bekend staat dan is het wel zijn wijnen. Wanneer je deze wijnen geproefd hebt, wil je bijna niet meer anders. Voor de echte wijnlovers onder ons kun je nu een rondreis Zuid Afrika boeken, waarbij je wijnroute af kunt leggen. Dit wil toch iedereen? Om niet alles om wijn te laten draaien, zul je naast het welbekende Kaapstad en Stellenbosch ook nog andere plaatsen bezoeken om jouw vakantie een unieke Afrika ervaring te maken!

Kaapstad

Wanneer je dan in Kaapstad bent, moet je zeker naar de Kaapse Wynlanden gaan rondom de stad. Hier lijkt alles samen te vallen, prachtige natuur, rust en natuurlijk heerlijke wijn. Aangezien er echter gigantisch veel wijnhuizen zijn, is het wel aan te raden om van te voren te bepalen welke je gaat bezoeken. Plan hierbij niet teveel wijnproeverijen op één dag in. Er kan dan niet meer rustig genoten worden van de omgeving. Bovendien is het naast wijnproeven ook heel leuk om een rondleiding door de wijnkelder te doen. Je krijgt zo echt een uniek kijkje in hoe de wijn gemaakt wordt en welk proces eraan te pas komt. Binnen dit wijnland valt ook het welbekende plaatsje Stellenbosch.

Swartland

De meeste toeristen kiezen voor de bekende wijnroute langs Stellenbosch en Franschhoek, maar Swartland is een prima alternatief. Deze wijnroute is in opkomst en doet niet onder voor de traditionele wijnroute. De afgelopen jaren zou het steeds meer populariteit gewonnen hebben door super goede productie van Pinotage wijnen. Ook hier kun je in verschillende wijnhuizen, lekker wijnen proeven en genieten van prachtige rustgevende natuur.

Paarl

Nog een andere zeer bekend plaatsje om wijn te proeven is Paarl. Het wijnhuis Boland Cellar heeft al meerdere prijzen ontvangen voor een van de beste en oudste wijnhuizen van Zuid-Afrika. De uitstraling van de is iets minder mooi in vergelijking met andere wijnhuizen, maar het smaakt even goed. Bovendien is een wijnproeverij hier gratis en je krijgt er een lekker kaasplankje bij (deze moet wel besteld worden). Een ander bekend wijnhuis in Under Oaks. Het leuke aan deze plek is dat je hier ook kan overnachten. Een leuk detail hieraan is dat de accommodaties vernoemd zijn naar witte en rode wijnen.

Zo zie je dat naast de welbekende wijnroute van de Kaapse Wynlanden er ook genoeg leuke alternatieven zijn. Er zijn natuurlijk nog veel meer plaatsen waar je tijdens je rondreis Zuid Afrika de lekkerste wijnen kan proeven. Die ontdekkingsreis is echter puur aan jou!

 

arlette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *