Je eigen wijn verbouwen met een oude fruitboom

Wist je dat het tegenwoordig uitstekend mogelijk is om je eigen wijn te verbouwen in Nederland? Het klimaat in ons kleine kikkerlandje is steeds geschikter geworden voor het verbouwen van druiven bijvoorbeeld. Je kan natuurlijk ook cider maken als je je eigen appelboom hebt. Er is een website waar je alles kan bestellen om je eigen fruitboom te verbouwen.

De meest populaire fruitboom is de appelboom

op de website van oude-fruitbomen kun je terecht voor vrijwel alle soorten appelbomen die er zijn. Want je eigen boom of koop een boom die al gepland is. Deze website is onderdeel van een grotere kwekerij en een hoveniersbedrijf. Op het gebied van appelbomen kunnen vrijwel alle varianten aanschaffen, bijvoorbeeld de bekende Jonagold of de Elstar.

appelboom

 

Je eigen wijn verbouwen

Je eigen wijn verbouwen is niet alleen mogelijk met een appelboom, het is ook mogelijk als je je eigen druivenranken bijhoudt. Druiven houden echter niet van een koel klimaat, dus deze kan je het beste plaatsen op plekken waar de warmte goed vastgehouden wordt. Dit kan bijvoorbeeld op het dak van je huis zijn of tegen een muur aan die veel warmte van. Daarnaast is het aanbevolen om de druivenrank te plaatsen in een grond die rijk is aan kalk, hierdoor groeiden de wortels beter en hebben ze niet veel water nodig.

Boom met appels

Ook voor het transporteren en rooien van uw fruitbomen

De specialisten van kwekerij Alkema kunt u ook inschakelen voor het transporteren van fruitboom. Dit kan handig zijn wanneer u deze aanschaft of bij een verhuizing bijvoorbeeld. Ook voor het rooien van de bomen kunt u wat hulp inschakelen. Hierdoor hoeft u er zelf niet eens veel verstand van te hebben kunt u wel eenvoudig uw eigen fruitboom kweken.

arlette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *