Wijngaarden uit eigen land

Als je aan wijngaarden denkt, dan komt Nederland niet als eerste in je naar boven. Frankrijk of Italië zijn toch landen waar je als eerst aan denkt als je aan wijngaarden denkt. Toch zijn er ook mooie wijngaarden in eigen land! In dit artikel kun je lezen over 3 mooie wijngaarden uit Nederland, en wat ze speciaal maakt.

1.  Wijngaard De Koen

Dit is de Wijngaard van Pieter de boer, wijn maken is voor Pieter geen werk maar een fijne hobby. Met een liefde voor wijn, werkt Pieter aan een mooi eindproduct voor zijn klanten. Naarmate de vraag naar Pieter z’n wijn groeide, merkte hij dat hij steeds meer materialen en machines nodig had. Pieter hoeft er niet rijk van te worden van wijn maken, zolang mensen maar kunnen genieten van een lekker wijntje. De wijngaarde van Pieter is te vinden Indekop van Noord-Holland.

Een leuke tip is om er een dagje weg van de maken en de wijngaard te bezoeken!

2. De Frysling

Dit is de meest noordelijke wijngaard uit Nederland. Met een passie voor wijn en druiven, zijn Jantiene en Douwes de Nederlandse wijngaard begonnen. De Frysling is uitgeroepen tot de beste wijngaard in Nederland en België 2018. Wat deze wijngaard speciaal maakt zijn hun Mousserende wijnen van hoge kwaliteit. Heerlijk aromatisch aperitief, waar je zeker honger van krijgt.

Bij wijngaard De Frysling kun je iedere 1e zondag van de maand van 14-17, kun je langskomen voor proeverijen en rondleidingen.

3. Apostelhoeve

Nou hebben we een aantal wijngaarden uit het noorden gehad, maar nu een van het zuiden van het land! De apostelhoeve is een wijngaard uit Maastricht, de wijngaard ligt niet ver van de grens in België.  In dit gebied van werden al in de middeleeuwen wijndruiven verbouwd. Met hun bekende Riesling Riesling steelt de Apostelhoeve vele van onze harten met hun wijn.

Ook bij de apostelhoeve kun je terecht voor leuke rondleidingen en wijnproeverijen.

arlette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *