Zo open je een wijnfles zonder kurkentrekker

VIER MANIEREN OM JE WIJNFLES TE OPENEN ZONDER KURKENTREKKER

Hoe open je een wijnfles zonder kurkentrekker? Je kent het wel het is zaterdagavond en je hebt zin om een wijntje te drinken, maar je hebt geen zin om naar de supermarkt te gaan. Dan bedenk je je dat er ergens nog een fles wijn van je kerstpakket van zo ongeveer 5 jaar geleden ligt. En ja hoor, na een uur heb je eindelijk de fles gevonden. Na al die moeite heb je de fles wel, maar er zit een kurk in en er is geen kurkentrekker. Geen paniek, wij geven je tips en trucs om je wijn te openen zonder kurkentrekker.

WAT HEB JE NODIG OM EEN FLES WIJN TE OPENEN ZONDER KURKENTREKKER

Het klinkt ongeloofwaardig, maar met dit trucje kun jij je wijn openen zonder kurkentrekker! Je hebt er enkel een schoen voor nodig. Kies een schoen met een hak, dit hoeft niet een grote te zijn, een klein hakje is voldoende. Gebruik het liefst een schoen van leer. Gebruik voor de zekerheid ook een theedoek, deze zal niet nodig zijn, maar deze gebruiken we preventief. Als je de benodigdheden hebt verzameld, leggen wij je hierna uit hoe je aan de slag kunt gaan om je wijn te openen zonder kurkentrekker.

HOE OPEN JE EEN FLES WIJN ZONDER KURKENTREKKER?

Hoe kan je je wijn nou openmaken zonder kurkentrekker? Wij leggen het je uit. Je pakt de fles wijn en haalt het folie van de bovenkant af, je ziet de kurk nu zitten. Wikkel de theedoek om de hals van de fles. Plaats de fles in de schoen en houdt ze beide goed en stevig vast. Klop de schoen met de fles wijn erin stevig tegen de muur aan. Bij elke klop zie je de kurk een stukje omhoogkomen. Ga niet door tot de hele kurk eruit springt, maar stop als de kurk er genoeg uitsteekt om de kurk vervolgens met je handen eruit te trekken. Als je het goed doet en met beleid, moet je de kurk er binnen 8 kloppen uit kunnen halen.

NOG MEER TIPS OM JE FLES WIJN TE OPENEN ZONDER KURKENTREKKER

Een paar andere manieren om je wijn te openen zonder kurkentrekker, voor het geval het met de schoen niet gelukt is.

  • Je wijnfles openen met een hamer

Je wijn openen met een hamer? Ja een hamer, nee je moet er niet op gaan slaan. Pak een schroef en draai deze in de dop. Zorg dat de schroef nog te zien is en haal deze met de achterkant van de hamer uit de fles. Doordat de dop nu goed vastzit aan de schroef, trek je de dop mee.

  • Je fles wijn openen met een mes

Je kan natuurlijk ook je wijn openen met een geïmproviseerde kurkentrekker. Je gebruikt hiervoor een mes. Zorg dat het een stevig mes is. Zorg dat het mes niet te breed is dat het niet meer in de fles kan, maar zorg wel dat het breed genoeg is om kracht te zetten. Je steekt het mes in de dop en draait de dop eruit, het is een klus, maar het is mogelijk! Zo maak jij je wijn open zonder een kurkentrekker te gebruiken.

  • Je wijnfles openen met een stift

Dit is niet de beste manier om je fles wijn open te krijgen, maar het is een manier. Je duwt met de stift de kurk in de fles. Het is niet de meest wijnvriendelijke manier, maar je kan dan wel genieten van je flesje wijn. De smaak van je wijn kan hierdoor veranderen, dus probeer eerst de andere manieren en als die allemaal niet lukken, kan je deze manier proberen om je wijn te openen zonder kurkentrekker.

IS HET GELUKT OM JE WIJN TE OPENEN ZONDER KURKENTREKKER?

We hopen dat het je is gelukt om je wijn te openen zonder kurkentrekker en dat je nu lekker kunt genieten van je flesje wijn. Zo heb je jezelf weer een ritje naar de supermarkt bespaard en je hebt jezelf even de tijd gegeven om dan toch die kurkentrekker aan te schaffen, dan hoef je de volgende keer geen moeite te doen je wijn te openen zonder kurkentrekker.

Heb jij nog andere tips om je wijnfles te openen zonder kurkentrekker? Laat jouw tip hieronder achter!

Jeffrey

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *